5.31.2011

OOOO...Balik Kampung :P


Yes cuti sekolah menjelma lagi. Aku dah kansel awal-awal kelas tuisyen dan akan digantikan selepas naik cuti. Sudah lama aku tak jejak ke kampung halaman. Dah 6 bulan wooo....Tapi kali ni sebelum balik kampung, parents aku datang ke jb menjengah dahulu.. Hehehe katanya nak bercuti ke Melaka. Hurm nampaknya lepas bercuti kat Melaka barulah aku boleh jejak ke Negeri Jelapang Padi... Aduiii rindu pulak nak tgk sawah sebelum sampai ke Sg Petani.. Kat Johor asyik dok pandang kiri kanan kelapa sawit ja .. :D. Cepatlah masa berlalu nak balik SP hehehe dan aku ada agenda lebih penting kat sana.. Harap2 kali ni menjadi. Amin 

Pstt...Tunggu ya kepulangan saya . Bersabar tau nanti2 jumpa jugak. 


5.21.2011

Alhamdulillah..Rezeki yang Tak Disangka


16 hb Mei yang lalu, aku gembira menyambut hari guru. Dua hari kemudian menyusul pula ulangtahun hari lahir aku.. :) dan hari ni tanggal 21 hb Mei 2011, aku cukup gembira bila tersenarai dalam APC (Anugerah Perkhidmatan Cemerlang). Alhamdulillah penat lelah aku dihargai juga :). Ya Allah terima kasih atas rezeki yang Engkau kurniakan padaku. Bersyukur sangat2 atas semua ni. Tak sabar nak cuti sekolah nak kongsi kegembiraan bersama keluarga tersayang.. Dan aku pun tak sabar2 menantikan 25hb ni keputusan pertukaran antara negeri. Harap2 kali ni dapat pula berkhidmat pada negeri kelahiran aku ~ Negeri Kedah Jelapang Padi...Kalau tak dapat sekalipun dah rezeki aku berkhidmat dan terus berkhidmat di sini selagi aku termampu :)

5.18.2011

Angka 3?Erk..dah meningkat rupanya usia :)


Happy birthday to me...happy birthday to me... :) Macam poyo jer kan! Hehe..hari ni kat fb dahnmsg inbox hp aku penuh dengan ucapan dari rakan taulan dan anak-anak murid. Terharu hati kecil aku bila dapat ucapan. Bagi aku tak ader hadiah pun takpa asalkan ingatan tulus ikhlas rakan taulan dan anak-anak murid sudah mencukupi. Aku sayang korang :) . Tak silap aku hari ni saja banyak anak murid aku yang kat SMKKP tu berkongsi tarikh dengan aku. Buat anak-anak yang sambut b-day sama hari dengan cikgu, cikgu ucapkan Happy Birthday buatmu sayang dan semoga panjang umur.

Umur aku dah meningkat hurm....bersyukur sangat aku diberikan kesempatan oleh -NYA untuk bernafas di atas muka bumi ini selama 30 tahun..Erk dah masuk angka 3? Hehe... semoga aku dapat menjadi insan dan pendidik yang baik dan mampu untuk mendidik dan membimbing anak bangsa agar lebih gemilang dan terbilang. Amin!

Pstt...ada anak murid aku berikan sebuah ciuman kat pipi sempena hari jadi aku. Oh terharunya. Luv u sayang...Jadi anak2 yang baik ya..Cikgu sayang kamu!


5.08.2011

Jalan-Jalan Hujung Minggu

Aduhai..terasa sehari bercuti di hujung minggu ni macam sekejap sangat.. Nak jalan2 pun rasa macam tak cukup jer masa. Tak sabar pulak nak tgu cuti dua minggu hujung bulan nanti. 

Hari ni aku and da geng (cik yana dan emma cantik) amik kesempatan untuk isi masa cuti dengan tgk wayang citer Fast & Furious 5. Pergh drift weh...mau jugak aku drive cam depa tapi bukan atas jalan raya la...nak buat cantu atas litar!Nengok citer tu buat mata aku tak berkelip-kelip pandang screen  :) nengok keta dia pun cun2 belaka :D 

Abis ja tgk wayang kat U-Mall, aku terus drive ke Pontian. Misi yang ke2 ni nak tgk sunset. Hehehe sanggup tu drive jauh2 sket semata-mata nak tgk sunset :). Sukenya...teringat pulak waktu Diploma kat Arau dulu. Kuala Perlis tu saban minggu aku jengah. Tu dulu2 la...Skrg nak cuti masa tgk sunset huhuhu mana ader masa! Sempat jugak aku snap kan pic-pic gedik aku ngan teman-teman. Well gedik-gedik aku gedik santai tidak menjelikkan pemandangan sekeliling ya! Layankan aja ya pic kat bawah. Errr sebelum tu buat Cik Dalila & Cik Aina Nurul Yatie, jangan jeles ya...Korang tak ada :P... Lain kali kita pi sama-sama :)


cantikkan sunset ni :)...tenang jer hati!

sekali aku pandang scene ni teringat zaman dolu2 di Kuala Perlis :D

Cik Yana & Huda :)

emma and me :)

gedik-gedik di tepi tembok

Alamak kenapa pulak aku macam nak terbalik ja ni?

Control-control si canti manis hahahah :P

5.07.2011

Kerana Utusan Raja Sehari....

Salam..pagi semua! 

Hari ni dalam kesibukan ada program anugerah cemerlang kat sekolah aku ambil kesempatan untuk edarkan kad jemputan kawen kawan serumah!!Pergh...bila si anak dara mengedarkan kad jer mula la orang bertanya "wah...kad jemputan Feesya ya?? Amin...dah sampai jodoh rupanya.." Aku tersengih memanjang sambil menjawab " Amin " kerana malas nak komen lebey :)

Wah dalam 20 orang sebut benda yang sama...Hopefully doa mereka menjadi kenyataan :) hehehhe...cikgu-cikgu rakan sejawat sekalian, ada rezeki tak ader aral Feesya punya kad akan menyusul kendian. Doakan jer ya...

Pssttt.....prince charming dah jumpa. Doakan moga2 kali ni menjadi ya hahahha. To Dalila ~ Kak Sya tumpang gembira bila Ila wakilkan Kak Sya secara tak langsung Kak Sya didoakan sama hehehhe :D



5.06.2011

~Suka Duka 1 Mei~

Hmm..rasa macam dah lama aku biarkan blog aku ni tanpa apa2 entry terbaru. Tuntutan kerja salah satu sebabnya. Aku lebih banyak menjenguk blog rakan2 yang rajin update tapi aku sendiri tak sempat berbuat apa2..

Rasanya blom basi lagi kan nak update tentang 1 Mei tempohari? Hari tersebut dipenuhi dengan peristiwa suka kemudian bertukar duka. Aiseh....

Peristiwa sukanya :

Aku dan rakan2 memang tak pernah menjejakkan kaki ke Tanjung Balau.. Apatah lagi Desaru. Dah 3 tahun duduk Johor sekalipun aku tak pernah jejak ke sini. Kalau idak kerana adik aku yang kat Damansara tu datang menjengah aku di Johor..takdernya aku nak jengah ke Desaru ni. Program yang dirancang telah berjalan dengan lancar. Dari berkelah di Tanjung Balau (opss sekadar nak tgk pesta Tanjung Balau, anjuran KEJORA) aku beralih tempat ke Batu Layar. Best jugak mandi kat Batu Layar. Suka aku dengan air lautnya..Tak kotor :). Aku yang dah lama tak berendam dalam laut ambil kesempatan mandi dengan sepuas-puasnya! Kalau tengok gelagat aku ngan kawan2 macam org tak pernah mandi laut! Ciwi kata orang kedah hahaha...

Merenyut orang kat Tanjung Balau...

Sebelum berendam sempat posing di tepi batu!


Adik aku dengan hubbynya :)

my buddys :) emma and yana

Peristiwa duka :

Erk bab ni aku tak suka..Sedih pun ada sebab aku tetiba terbabit dalam kemalangan. Aiseh..tu la teringat pesanan mama kat kg jangan suka2 sangat nanti lain jadinya. Hurm dah terjadi dah pun. Nasib semua yang dalam keta tak apa. Tapi...si Honda kesayanganku kemek sebab kena sondol dari belakang sehinggakan bonet keta tak boleh tutup. Walaupun kita berhati2 tapi oleh kerana kelalaian orang lain, kita jugak yang jadi mangsa. Hairan jugak dan sesekali terfikir apa sebenarnya yang difikirkan oleh uncle cina tersebut sampai terlanggar aku. Jalan sememangnya dah jam sempat lagi dia tak kawal kelajuan..Dahla nak kena pegi balai jauh sehingga ke Felda Air Tawar 2. Sampai sana polis suruh refer kat trafik Kota Tinggi. Adeh malas nak susah2 last2 aku settle tepi jer..Uncle tu suh hantar ke bengkel dia tanggung semuanya sekali. Dari no plat depan aku yang patah sebab tercium keta depan..sampai ke bonet belakang dia bayar semuanya. Nasib baik keta yang berada depan aku tak der apa yang berlaku. Huhu sebaliknya no plat aku yang patah. Huh kuat sungguh keta uncle tu hentam dari belakang sehingga keta aku terdorong ke depan..Errr natijahnya jaga lah jarak anda dengan keta lain semasa memandu. Alahai Honda... :(

terketar tangan aku amik pic no plat keta aku patah!Sikit2 pun dua no belakang dah kopak :( tak sempat amik pic bonet sbb bz discus pasal keta!